Keuken uitbouwen kosten

De kosten van een keukenuitbreiding in Almera

Heeft u altijd al gedroomd van een ruime keuken met een kookeiland en brengt u veel tijd door in de keuken? Met een uitbouw kunt u deze droom werkelijkheid maken.

U heeft volledige controle over de kosten van de uitbouw om uw keuken in te passen in uw huis.

Of u nu meer ruimte wilt of een luxe afwerking, het uitbreiden van uw keuken biedt talloze mogelijkheden.

Denk bijvoorbeeld aan het herindelen van uw keuken, het installeren van een compleet nieuwe keuken of het toevoegen van een kookeiland.

U kunt ook kiezen voor een combinatie van deze opties.

Keuken uitbouwen kosten

Helaas kan ik geen specifieke prijsindicaties geven, omdat de kosten van een uitbouw keuken sterk kunnen variëren. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de uitbouw, de materialen die worden gebruikt en eventuele extra opties.

Het is het beste om contact op te nemen met een aannemer of bouwbedrijf om een offerte op maat te krijgen voor uw specifieke situatie. Zij kunnen u adviseren over de kosten en mogelijkheden van een uitbouw keuken.

Uitbouw keuken afmetingGemiddelde kosten incl. afwerking, btw en arbeid
2.5 X 2.5 meterTussen € 9.000,- en € 14.000,-
3 X 2.5 meterTussen € 14.000,- en € 18.000,-
3 X 4 meterTussen € 19.000,- en € 24.000,-

Het is belangrijk om op te merken dat de prijzen sterk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het type materialen dat u kiest, de complexiteit van het project en eventuele extra opties of aanpassingen die u wilt toevoegen.

De genoemde prijs van €7.500,- voor een casco keuken uitbouw van 2,5 bij 2,5 meter is een gemiddelde prijsindicatie en kan dienen als een richtlijn. Het is altijd raadzaam om een gedetailleerde offerte op maat aan te vragen bij een aannemer of bouwbedrijf, zodat u een nauwkeuriger beeld krijgt van de kosten voor uw specifieke situatie.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele bijkomende kosten, zoals vergunningskosten, architectkosten en de kosten van het installeren van de keuken zelf.

Het is verstandig om meerdere offertes te vergelijken en goed te overwegen welke opties en materialen het beste bij uw wensen en budget passen.

 

Neem vandaag nog contact met ons op!
bouw aannemer

Welke keuzes bepalen de prijs voor uw uitbouw keuken?

Het is belangrijk op te merken dat de genoemde prijzen slechts gemiddelde kostenindicaties zijn en dat de uiteindelijke kosten sterk kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen. Hieronder vindt u enkele keuzes die de prijs van uw uitbouw keuken kunnen beïnvloeden:

1. Afmeting van de uitbouw: De lengte en breedte van de uitbouw kunnen variëren. Over het algemeen is het voordeliger om de uitbouw breder te maken dan langer. Het bouwen in de breedte kan ongeveer €1.000,- per halve meter kosten, terwijl het bouwen in de diepte ongeveer €1.250,- per halve meter kost.

2. Prefab of maatwerk uitbouw: U kunt kiezen voor een prefab uitbouw, waarbij er vaste afmetingen zijn waaruit u kunt kiezen, of voor maatwerk waarbij u de exacte afmetingen kunt bepalen. Maatwerk uitbouw keukens zijn gemiddeld €2.000,- duurder dan prefab uitbouw keukens.

3. Soort keuken: Het type keuken dat u wilt plaatsen in de uitbouw kan ook invloed hebben op de kosten. Als u uw bestaande keuken wilt behouden en de uitbouw wilt gebruiken voor bijvoorbeeld een eettafel, kunnen de kosten lager zijn dan wanneer u een volledig nieuwe keuken wilt installeren.

Het is altijd aan te raden om een gedetailleerde offerte op maat aan te vragen bij een aannemer of bouwbedrijf, zodat u een nauwkeuriger beeld krijgt van de kosten voor uw specifieke situatie en wensen.

WerkzaamhedenOnze gemiddelde kostprijs variërend van
Kosten nieuwe keuken€4.000 en €17.000,-
Slopen en afvoeren van oude keuken€250,- en €1.500,-
Plaatsing nieuwe keuken€500,- en €1.500,-
Water- en elektriciteitsleidingen verleggen€500,- en €900,-
Uitbreiden meterkast€300,- en €700,-
Stucen keuken€15,- en €30,- per m²
Schilderen keuken€10,- en €20,- per m²
bouw aannemer
Werkzaamheden Onze gemiddelde meerprijs afhankelijk van afmetingen uitbouw
Geveldoorbraak€2.800,-
Stukadoorswerk€1.000,-
Electra€400,-
Centrale verwarming (incl. radiator)€1.000,-
Aftimmerwerk€300,-

Besparen op uitbouw keuken

Andere manieren om te besparen op de kosten van uw uitbouw keuken zijn:

1. Zelfwerkzaamheid: Als u handig bent, kunt u overwegen om sommige werkzaamheden zelf uit te voeren. Denk hierbij aan het slopen van de oude uitbouw of het plaatsen van de keukenapparatuur.

2. Offertes vergelijken: Vraag meerdere offertes aan bij verschillende aannemers of bouwbedrijven en vergelijk deze zorgvuldig. Zo kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.

3. Materialen hergebruiken: Als u bepaalde materialen uit de oude uitbouw kunt hergebruiken, kan dit u geld besparen op de aanschaf van nieuwe materialen.

4. Seizoenskorting: Sommige aannemers bieden seizoenskorting aan. Door uw uitbouw keuken in het laagseizoen te laten plaatsen, kunt u mogelijk profiteren van een lagere prijs.

5. Onderhandelen: Bespreek de prijs met de aannemer en probeer te onderhandelen over de prijs. Vaak is er nog wel wat ruimte voor een lagere prijs.

Deze prachtige hoekwoning van circa 160m2 is met zeer veel aandacht geheel hoogwaardig en duurzaam gerenoveerd en voorzien van vijf slaapkamers, twee badkamers en voor- en achtertuin

Renowned architect Henri Everts designed this unique villa on the avenue, named after his father Johan Frederik Everts, also an architect, around 1932. Living area 215 m², indoor garage circa 18m², volume 885m³, plot 5.61 ares.

Deze zeer charmante stadswoning van ruim 144 m2 is in 2022 met veel zorg en aandacht totaal gerenoveerd, met behoud van originele details als glas in lood ramen.

Deze zeer charmante stadswoning van ruim 144 m2 is in 2022 met veel zorg en aandacht totaal gerenoveerd, met behoud van originele details als glas in lood ramen.

Den Haag

bouw aannemer

Heerlijk centraal op een prachtige locatie in het groene Benoordenhout ligt deze goed onderhouden 2 kamer woning (ca. 74m2) met een zonnig balkon op de eerste etage. Dit appartement is uitstekend geschikt voor een starter en als pied-à-terre.

Scroll naar boven